Accountantskantoor Detailhandel food

Accountantskantoor Detailhandel food

Uw onderneming in de sector detailhandel food behoort tot de algemene levensmiddelenbedrijven of de foodspeciaalzaken. De belangrijkste aanbieder in de algemene levensmiddelendetailhandel is de supermarkt. Tot de foodspeciaalzaken behoren onder meer de slagerijen, de AGF-zaken, de visdetaillisten en de brood- en banketspeciaalzaken. Ook de slijterijen en de tabaks- en gemaksdetailhandel vallen onder de foodspeciaalzaken.

In uw branche is een aantal kansen en bedreigingen te signaleren; zo is de consument voor kwalitatief hoogwaardige en luxere producten en diensten bereid te betalen. Wel moet de prijs acceptabel blijven in relatie tot de kwaliteit. Verder liggen er kansen bij de combinatie van de gezondheids- en gemakstrend met assortiment. Kortom, bij een volledig en compleet vers en gezond aanbod van producten en diensten onder één dak. Daarnaast biedt samenwerking de versspeciaalzaak kansen. Samenwerking kan zowel op het gebied van gezamenlijke inkoop en marktbewerking als met andere (lokale) versspecialisten. Tenslotte is de foodconsumptie buitenshuis in het afgelopen decennium behoorlijk gegroeid. De concurrentie met de out-of-home-markt (zoals klassieke horeca, catering, gemak) nam in die periode verder toe. Vanwege de minder gunstige economische ontwikkeling stagneert de groei van een deel van de foodservice. Dit biedt de foodretail kansen, omdat de consument nu thuis lekker en luxe eet.

Onze adviseurs en accountants hebben uitgebreide kennis en ervaring met de sector detailhandel food en kunnen u helpen met de antwoorden op vragen zoals:

  • Hoe doen we het ten opzichte van onze branchegenoten?
  • Hoe kunnen we de bank overtuigen om onze uitbreidingsplannen te financieren?
  • Hoe kunnen we onze financiële administratie verder automatiseren?
  • Is payrolling voor ons een geschikte oplossing?

Heeft u interesse in een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs of accountants, vraag dan een adviesgesprek aan op onze contact pagina.

 

 

 

Tags: accountancy detailhandel food – accountantskantoor detailhandel – belastingadviseurs detailhandelboekhoudkantoor detailhandelsalarisadministratie detailhandel – advies franchise organisaties detailhandel – UdenNijmegenEindhovenDen Bosch