Dienstverlening

Accountant dienstverlenende sector

Uw onderneming behoort tot de dienstverlenende sector. De commerciƫle dienstverlening kunnen we splitsen in de zakelijke en de persoonlijke dienstverlening. Tot de zakelijke dienstverlening behoren onder andere makelaars, assurantietussenpersonen, advocaten en notarissen, uitzendbureaus, architecten, ICT-diensten en facilitaire dienstverleners als schoonmaak- en beveiligingsbedrijven. Tot de persoonlijke dienstverleners worden de bedrijven gerekend die gericht zijn op de verzorging van personen, zoals kappers. Ook branches als autorijscholen en kinderopvang worden tot de persoonlijke dienstverlening gerekend.

In uw sector is een aantal kansen te onderscheiden. Zo blijft het bedrijfsleven streven naar flexibilisering. Dit biedt op termijn kansen voor met name de uitzendbranche, de detacheringsbedrijven en de facilitaire dienstverleners. Verder zijn er mogelijkheden voor zakelijke dienstverleners die hun rol pakken als strategisch partner van de klant en hen meer toegevoegde waarde bieden. Ook leidt samenwerking tot een betere marktpositie. Co-creatie dan wel gezamenlijk aanbesteden biedt kansen voor kleinere partijen. Tenslotte zijn er kansen voor dienstverleners die inspelen op de vraag om meer transparantie bijvoorbeeld door de klant alleen te laten betalen voor het behaalde resultaat.

Onze adviseurs hebben uitgebreide kennis en ervaring met de sector dienstverlening en kunnen u helpen met de antwoorden op vragen zoals:

  • Is werken op no cure no pay basis voor ons een serieuze optie?
  • Hoe onderscheiden we ons ten opzichte van andere dienstverleners?
  • Hoe maken we de overstap van uurtje factuurtje naar vaste prijzen?
  • Hoe kunnen we onze dienstverlening verder automatiseren en digitaliseren?

Heeft u interesse in een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs of accountants, vraag dan een adviesgesprek aan op onze contact pagina.