Accountantskantoor webshops

Accountantskantoor webshops

U heeft een webshop of wilt een webshop beginnen. Wat komt daar allemaal bij kijken? Concreet is eigenlijk het enige dat je in eerste instantie nodig hebt: een domeinnaam, webhosting, software en producten of diensten. Maar als je een serieuze webshop wilt beginnen wil je ook dat men kan betalen en zul je vooraf moeten hebben nagedacht over de logistiek.  Oftewel wanneer koop je iets in, waar sla je het op, hoe verzend je het en hoe ga je om met spullen die retour komen? De klant is koning, ook online. Noem je bijvoorbeeld nergens een retourenbeleid of algemene voorwaarden en heeft de hele transactie online plaatsgevonden? Dan kan een klant binnen drie maanden nog de complete aankoop terugdraaien.

Laat je klanten online afrekenen? Dan verandert het plaatje ook direct, omdat je privacygevoelige informatie ontvangt. Verder is betalen op internet nog steeds voor veel mensen een onzeker iets. Wat kan een webshop met mijn gegevens doen en zijn ze wel veilig? Webshops die zijn aangesloten bij de Thuiswinkel.org organisatie worden in ieder geval gecontroleerd, maar in theorie zegt dit natuurlijk nog niets. De betaling kan op verschillende manieren verlopen. De meest voorkomende:

  • Betaling vooraf via iDeal
  • Betaling vooraf via creditcards
  • Betaling met factuur of acceptgiro achteraf
  • Betaling via betalingsprovider
  • Betaling via PayPal
  • Betaling onder rembours

Waar haal ik mijn klanten vandaan? De promotie van een webshop is niet zomaar iets. Er kan dan wel een betaalbare mooie webshop staan met leuke producten, maar dat producten zichzelf niet verkopen is inmiddels bewezen. Op de website  ‘Ondernemen en Internet’ staat informatie over adverteren in zoekmachines, het schrijven van een persbericht, verkopen via internet, verkopen in het algemeen etcetera. Onze adviseurs kunnen u tips en trucs aanreiken om de vindbaarheid van uw webshop te verbeteren.

Onze adviseurs hebben uitgebreide kennis en ervaring met de sector webshops en kunnen u helpen met de antwoorden op vragen zoals:

  • Hoe verbeteren we de vindbaarheid van mijn webshop?
  • Hoe verbeteren we het logistieke proces ten aanzien van retourzendingen?
  • Hoe kunnen we onze klantgegevens maximaal benutten?
  • Moeten we onze klanten vooraf of achteraf laten betalen?

Heeft u interesse in een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs of accountants, vraag dan een adviesgesprek aan op onze contact pagina.

 

Tags: accountancy webshops en ecommerce bedrijven – accountantskantoor webshops en ecommerce bedrijvenbelastingadvies webshops en ecommerce bedrijvenboekhoudkantoor webshops en ecommerce bedrijven – administratiekantoor webshops en ecommerce bedrijven – loonadministratie webshops en ecommerce bedrijven– Uden – Nijmegen – Eindhoven – Den Bosch