Administratiekantoor Horeca en Recreatie

Administratiekantoor en accountantskantoor Horeca en Recreatie

Uw onderneming behoort tot de sector Horeca en Recreatie. Deze sector kent een grote verscheidenheid aan ondernemingen. De voornaamste groepen zijn hotels, vakantiecentra, restaurants, cafés, cafetaria’s, fitnesscentra, jachthavens, golfbanen en wellnesscentra. Maar ook bowlingcentra, bioscopen, attractieparken, kinderspeelparadijzen, zwembaden, kartbanen, skihallen en outdoorbedrijven behoren tot de sector.

In uw sector is een aantal kansen te onderscheiden. Zo biedt samenwerking tussen horeca, recreatie en retail volop kansen en is ook samenwerking met andere horeca ondernemers in de regio onontbeerlijk om gezamenlijk bezoekers te trekken . Door middel van het realiseren van verkoop via eigen verkoopkanalen in plaats van via boekingssites en wederverkopers kan de marge worden verhoogd. Verder wordt horeca als tool gebruikt om de aantrekkelijkheid van de gemeente te vergroten. Tenslotte is er sprake van een groeiende groep welvarende ouderen die gezond zijn en blijven. Deze groep heeft veel vrije tijd en wil daarvan in steeds grotere mate genieten.

In de sector horeca en recreatie is ook een aantal bedreigingen te onderscheiden. Zo stijgt het kleinschalig particulier aanbod (bed & breakfast, kamerverhuur, huisruil, theetuin). Verder is er sprake van branchevervlechting door de opkomst van nieuwe ‘horeca´-aanbieders zoals warenhuizen, supermarkten en sportaccommodaties. Daarnaast heeft de trend van ‘hebben maar niet houden’ grote impact op de verkoop van vakantiewoningen, boten, participaties in golfbanen en lidmaatschappen aan particulieren. Tenslotte blijft het voor veel ondernemers in de sector horeca een probleem om goed personeel te werven en vervolgens te behouden.

Onze adviseurs en accountants hebben uitgebreide kennis en ervaring met de sector horeca en recreatie en kunnen u helpen met de antwoorden op vragen zoals:

  • Is payrolling voor ons een geschikte oplossing?
  • Wij willen ons bedrijf verkopen. Waar beginnen we?
  • Hoe kunnen we de bank overtuigen om onze uitbreidingsplannen te financieren?

Heeft u interesse in een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs of accountants, vraag dan een adviesgesprek aan op onze contact pagina.

 

Tags: accountancy horeca en recreatie bedrijven – accountantskantoor horeca en recreatie – belastingadvies horeca en recreatie bedrijvenboekhoudkantoor horeca en recreatie bedrijven – administratiekantoor horeca en recreatie – salarisadministratie horeca en recreatie – loonadministratie horeca en recreatie – Uden – Nijmegen – Eindhoven – Den Bosch