Starter

Accountantskantoor voor de Starter

Als u een eigen bedrijf wilt starten, moet u rekening houden met wetten en verplichtingen. U moet zich bijvoorbeeld inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) en aanmelden bij de Belastingdienst. Voor sommige beroepsgroepen is deelname aan een pensioenfonds verplicht.

Kiezen van een rechtsvorm

U moet bij de start van uw bedrijf kiezen voor een rechtsvorm. Deze juridische vorm bepaalt onder meer in hoeverre u persoonlijk aansprakelijk bent voor de schulden van uw bedrijf. Ook bepaalt de rechtsvorm welke en hoeveel belasting u betaalt. De meest gekozen ondernemingsvormen zijn:

Starten van bv eenvoudiger dan vroeger

De besloten vennootschap (bv) is een van de rechtsvormen waarvoor u kunt kiezen. Door de regels te versoepelen heeft de overheid de bv als rechtsvorm interessanter gemaakt voor (startende) ondernemers. Het bv-recht is sinds oktober 2012 daarom eenvoudiger, goedkoper en flexibeler dan daarvoor. Zo is het startkapitaal van € 18.000 niet meer nodig. Ook zijn er meer mogelijkheden om een bv naar eigen wens in te richten.

Maak een plan en wees kritisch

Zomaar in het diepe springen wekt bewondering maar maakt de kans op verdrinken groter. Daarom is het goed een plan te maken, al is het maar op de achterkant van een sigarendoos. Maak een inventarisatie van uw sterke punten, zwakke punten, een lijst van benodigdheden zoals gereedschap, auto, kapitaal, automatisering etc. kijk welk inkomen u beslist nodig heeft, kijk of er vraag is naar uw product of dienst, kijk wat er betaald wordt in de branche etc. Bespreek uw plannen ook goed met uw partner, kijk welk risico u neemt en of dat realistisch is. Vraag ook eens iemand anders die kritisch is om naar uw plan te kijken. Kritiek is nooit leuk maar het opent wel uw ogen. Als u dan nog positief bent ga er dan voor met volle inzet.

Onze adviseurs en accountants hebben uitgebreide kennis en ervaring met startende ondernemers en kunnen u helpen met de antwoorden op vragen zoals:

  • Aan welke verplichtingen moet ik voldoen om een eigen bedrijf te kunnen starten?
  • Kan ik een bedrijf starten vanuit een uitkeringssituatie?
  • Welke rechtsvorm is het meest geschikt voor mijn onderneming?
  • Ben ik aansprakelijk met mijn privé vermogen?
  • Welke subsidies en regelingen zijn er voor startende ondernemers?
  • Hoe schrijf ik een goed ondernemingsplan voor de bank?

Heeft u interesse in een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs of accountants, vraag dan een adviesgesprek aan op onze contact pagina.

Contact opnemen? Stuur een e-mail naar info@3badviseurs.nl of vul onderstaand formulier in.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Kantoor Uden

Boekelsedijk 2b
5404 NK Uden
T: 0413 – 74 53 00

Kantoor Eindhoven

Hertogstraat 33
5611 PA Eindhoven
T: 040 – 820 03 00

Kantoor Nijmegen (City Centre)

Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
T: 024 – 303 14 00

Kantoor Den Bosch (Bastion)

Willemsplein 2-4
5211 AK Den Bosch
T: 073 – 303 33 00