Accountantskantoor en administratiekantoor Detailhandel non-food

Accountantskantoor en administratiekantoor Detailhandel non-food

Uw onderneming behoort tot de sector detailhandel non-food. Deze sector kent een grote diversiteit aan bedrijfsactiviteiten, zoals de detailhandel in wonen, kleding, doe-het-zelf, boeken etc. De grote gemene deler van al deze bedrijven is dat uw onderneming rechtstreeks zaken doet met de particuliere consument. Uw onderneming levert goederen (zowel nieuw als tweedehands) direct aan de eindgebruiker. Deze goederen zijn niet in de eigen onderneming vervaardigd.

In uw branche is een aantal kansen en bedreigingen te signaleren; zo is de consument mondiger en machtiger dan ooit. Social media hebben een grote invloed op de keuze van de consument en u als  detaillist moet open staan voor feedback. U moet zich dan ook weten te onderscheiden, bijvoorbeeld door een duidelijke doelgroepkeuze, uniek assortiment, gemak, service, beleving en kwaliteit of door aan te sluiten bij een samenwerkingsverband. Het is van belang om kennis te vergaren over de klant, zijn koopgedrag en smaakvoorkeuren, evenals de vaardigheid om deze kennis (‘big data’) om te zetten in nieuwe, relevante, op maat gesneden proposities.

Daarnaast is er ook sprake van een aantal bedreigingen in uw branche; zo laat de consument zich niet meer labelen en vertoont deze een wisselend (hybride) consumentengedrag. Verder stappen producenten steeds vaker, veelal online, in het directe verkoopkanaal. De ontwikkeling van werkloosheid, koopbereidheid, cao-lonen, economische groei/krimp (salarissen, huizenprijzen, aandelenmarkten) en de inflatie beïnvloeden het consumentenvertrouwen in sterke mate en dus ook de groeimogelijkheden van de detailhandel. Daarnaast is de toetredingsdrempel laag en de concurrentie is dan ook fors. Hierdoor is de prijsconcurrentie in de sector groot. Tenslotte vereist het inspelen op trends middelen en kennis. Samenwerking in de keten en/of met andere ondernemers speelt dan ook een steeds belangrijkere rol.

Onze adviseurs en accountants hebben uitgebreide kennis en ervaring met de sector detailhandel non-food en kunnen u helpen met de antwoorden op vragen zoals:

  • Hoe kunnen we onze voorraadpositie minimaliseren?
  • Kunnen we nog overleven zonder een webshop?
  • Hoe kunnen we de bank overtuigen om onze uitbreidingsplannen te financieren?
  • Hoe kunnen we onze financiële administratie verder automatiseren?
  • Is payrolling voor ons een geschikte oplossing?

Heeft u interesse in een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs of accountants, vraag dan een adviesgesprek aan op onze contact pagina.